ett billigare taktält av mjukskalsmodell

Billigt eller dyrt? Det här ska du tänka på när du köper taktält

Taktält kommer i många olika prisklasser och modeller. Om du vill köpa ett billigt taktält är ett tält av så kallad mjukskalsmodell det bästa alternativet.  

Taktält av mjukskalsmodell är oftast betydligt billigare än så kallade hårdskalsmodeller. Taktält med mjukskal liknar ett vanligt tält till utseendet och fälls ut som en solfjäder. Hårdskal liknar mer en fyrkantig låda i utfällt läge och en vanlig takbox när det är ihopfällt. De fälls upp automatiskt ur en takbox med hjälp av hydrauliska kolvar. Det finns även hårdskalsmodeller som fälls ut åt sidan som till exempel iKamper. 

Billigare med taktält av mjukskalsmodell

Taktält av mjukskalsmodell kostar vanligen mellan 10 000 – 25 000 kronor beroende på vilket märke du väljer och storleken på taktältet. Du får alltså mer tält för pengarna. Det vanligaste är att det är bredden på madrassen som skiljer. Vårt taktält Åreskutan finns till exempel i bredderna 140 centimeter (tvåmanna), 165 centimeter (tremanna) och 180 centimeter (fyrmanna). 

Många taktält på marknaden ser väldigt lika ut men det kan vara stora skillnader i detaljer och funktioner. Det kan till exempel handla om saker som tjocklek på den medföljande madrassen, vilken typ av stege som ingår, om du får med skopåsar, samt vilken tältduk som används. Det lönar sig att lägga tid på att hitta ett taktält som gör det enkelt och smidigt att campa eftersom det så klart kommer att öka sannolikheten att du använder ditt taktält mer!

Taktält av hårdskalsmodell är ofta dyrare

Taktält av hårdskalsmodell är nästan alltid dyrare, priser brukar oftast ligga mellan 25 000 – 45 000 kronor. En fördel med dessa modeller är att de går lite snabbare att fälla ut än mjukskalsmodeller. En nackdel, förutom det högre priset, är att de oftast är tyngre. 

Vilket tält du i slutändan väljer är mycket en smaksak. Ihopfällt är ett taktält av hårdskalsmodell snyggare, men i utfällt läge tycker åtminstone vi att ett taktält av mjukskalsmodell är betydligt roligare och snyggare. 

Osäker på om taktält är något för dig – då är hyra av taktält ett billigt alternativ

Att köpa ett taktält kostar en del. Ibland kan det vara skönt att faktiskt ha testat innan du lägger ut så mycket pengar. För dig som vill göra det har vi på Taktältarna uthyrning av taktält

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg