Resmålstips med taktält

Vi på Taktältarna är själva ute och taktältar mycket. Här delar vi med oss av tips resor att göra med taktält. Funkar lika bra oavsett om du äger ett taktält eller hyr ett från oss!

Med taktält blir det enkelt att komma ut på både små och stora äventyr. Vi brukar själva ofta ge oss ut i närheten av hemmet bara en natt. Men visst drömmer man sig ständigt längre bort i tanken.

Här samlar vi de resereportage (gjorda av oss och andra taktältare) vi tidigare postat på Taktältsbloggen och hoppas att det kan inspirera dig i dina taktältsdrömmar. Ännu fler tips följer längre ned på sidan.

Taktältarna har uthyrning av taktält i Östersund och Stockholm. Här kommer tips speciellt riktade till våra hyrkunder med utgångspunkt från upphämtningsplatsen.

Med utgångspunkt Stockholm

Om du hyr i Stockholm vill vi särskilt tipsa dig att ta färjan över till Gotland. Upphämtning sker i Västerhaninge, på väg mot färjan över till Nynäshamn. Till Gotland gjorde vi på Taktältarna vår första längre resa med taktält då vi åkte runt hela ö(j)n. Det var busenkelt att hitta fina ställen att taktälta på, havet finns överallt och restaurangutbudet är kanon.

Ett annat tips är att åka till Skåne – vi har varit på både Bjärrehalvön (Höganäs! Båstad! Holy Smoke!)och bland äppelträd och vallmo på Österlen.

Om du har barn så varför inte ett besök till Astrid Lindgrens värld i Vimmerby, fortsätta ut till kusten vid Västervik för att sedan ta bron över till solsäkra Öland!

En videohälsning från Gotland

Utgångspunkt Östersund

Om du hyr taktält från oss i Östersund har du nära till många fantastiska taktältsdestinationer. 1 dryg timme bort ligger Åre där vi har vårt huvudkvarter. Cykling, vandring, fiske – Åre är Sveriges friluftsmecka även på sommaren! Dessutom finns väldigt mycket fina platser runtom i hela kommunen. Ett tips är att ta taktältet och åka Kallsjön runt – sceniska vyer från vägen och nästan inga människor.

Ett annat tips är att åka Vildmarksvägen där du färdas längst en av Sveriges högst belägna bilvägar. Som att fjällvandra - fast med bil! Missa inte att ta en natt vid Camp Stora Blåsjön där du får taktälta nere på stranden!

Cirka tre timmar från Östersund finns Höga Kusten med sitt unika landskap. Missa inte ett besök i Friluftsbyn och vandra upp på Skuleberget.

Taktälta bland fjäll runtomkring Åre

Norge – ALLTID Norge!

Sverige i all ära. MEN. Inget slår Norge (gäller både med och utan taktält). Från Östersund är landet i väst med höga berg och djupa dalar endast två timmar bort. Trondheim, Atlanthavsvägen, Lofoten...

Åker du med taktält från Stockholm har du en bit att åka men når ändå Hardangervidda och Jotunheimen på en dag. Du kan egentligen åka vart som helst. Det är så vacker att man blir förbannad – eller som Homer Simpson skulle sagt; STUPID SEXY NORWAY!

Ett utförligt blogginlägg om att taktälta i Norge kommer. Vi ska bara till Lofoten i juni först!

Så hittar du magiska platser att taktälta på

Att hyra taktält är ett enkelt sätt att komma ut på äventyr. Men hur gör man för att hitta fina platser att stå på?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg