taktältarnas grundare Ola Johansson och Elisabeth Standár med hunden Ziggy och dottern Vega vid en sjö med fjäll i bakgrunden

Taktältarna är ett företag grundat av taktältsentusiaster i Åre. Vi säljer och hyr ut taktält av hög kvalitet. Vårt mål är att få fler att upptäcka tjusningen med att ha tältet på biltaket och göra det enkelt för människor att komma ut på både små och stora äventyr. Är du nyfiken på taktält? Vi hjälper dig att ta ditt äventyr till en högre nivå! 

Det var kärlek vid första ögonkastet när vi fick upp ögonen för taktält. Efter att en kompis visat bilder från sin taktältsresa genom Nordafrika beställde vi vårt första egna taktält 2017. Det inhandlades utan att vi ens sett ett i verkligheten och när vi nyfrälsta kom hem efter den första resan (som gick till Gotland) ställde vi oss frågan

"Varför har inte alla taktält? Det här är ju världens bästa grej!".

Där och då såddes det första fröet till Taktältarna. 

barn håller upp tortillabröd med hål för ögonen framför ansiktet. I bakgrunden ses en campingplats med taktält

2019 bestämde vi oss för att hoppa. Vi lämnade Stockholm och våra välbetalda och trygga jobb för att flytta till Åre och leva det liv vi verkligen ville ha, med närhet till fjäll, friluftsliv och skidåkning. 

 

Som en direkt följd av detta bestämde vi oss också för att våga hoppa ut i det okända vad gäller jobbet och satsa på att få fler att upptäcka tjusningen med taktält.

Vi började med uthyrning men bestämde oss snart för att använda erfarenheten och kunskaperna vi fått under våra egna taktältsresor för att utveckla taktält under eget varumärke

två skidåkare, taktältarnas grundare Elisabeth Standár och ola Johansson, stående framför två taktält och med fjäll i bakgrunden

Vi som startat Taktältarna heter Elisabeth Standár och Ola Johansson, partners in business and crime. Vi är själva ute och taktältar så mycket vi bara hinner och testar och utvärderar våra egna produkter – året runt. 

Med på våra taktältsresor följer allt som oftast också våra barn Vega och Blanca samt vår jaktlabrador Ziggy.

Vi har framför allt taktältat mycket i Norge och runtom i Sverige. Men lika mycket som långresorna gillar vi att bara dra iväg en helt vanlig vardag efter jobb/förskola. Att bara åka till en fin plats i närheten av hemmet – campa, grilla och glo på elden och utsikten – för att sedan åka hem tidigt på morgonen lagom till lämning på dagis.  

Barn sitter på stege till taktält från Taktältarna

Taktältarnafamiljen växer

Sedan starten 2020 har Taktältarna-familjen utökats med både ett lager i Värmland samt uthyrningspartners i Stockholm och Östersund, plus ett flertal externa aktörer som erbjuder uthyrning och visning av våra taktält i egen regi. Sedan våren 2023 har vi ett showroom hos vår uthyrningspartner i Västerhaninge, Stockholm.

Och självklart har vi växt med alla härliga kunder som köpt och hyrt taktält av oss. Få saker är så kul som att få följa med på våra kunders äventyr, utvecklas av deras feedback samt inspireras av alla egna och kreativa lösningar de hittar på för att göra livet med taktält ännu bättre.

Ola Johansson på Taktältarna med taktält på bil i bakgrunden

​Några av de största fördelarna med taktält enligt oss:

  • Tjusningen i att vakna upp till vindens sus och kunna blicka ut över episka vyer från huvudkudden.
  • Pulsen som höjs när du kommer runt en kurva och hittar den där perfekta platsen.
  • Den oerhörda tillfredsställelsen som infinner sig när du lägger dig på den sköna madrassen.
  • Och kanske bäst av allt – att varje upp- och ihopfällning av taktältet får en att känna sig som Musse och Långben på Julafton!

Service utöver det vanliga

Taktältarna är ett litet företag med stort hjärta. Vi vill att du ska få ut det mesta av ditt taktältande. När du köper ett taktält från oss kan du känna dig trygg med att vi alltid finns här för att hjälpa dig eller svara på frågor, oavsett hur längesedan det var du handlade från oss – både om våra taktält och om taktältande i allmänhet.

Vi har support via mejl, telefon eller videosamtal. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på vår webbplats 👇. 

Våra samarbetspartners:

Lundhags i Åre är en av våra samarbetspartners

Lundhags tillverkar och utvecklar kängor, kläder och ryggsäckar för vandring och friluftsliv. Deras syfte är att inspirera människor till att leva ett hållbart liv genom att erbjuda hållbara, slitstarka produkter som håller länge.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg