Vi är Taktältarna

Taktältarna är grundat av taktältsentusiaster i Åre. Vårt fokus ligger på att erbjuda de bästa taktälten till alla som delar vår passion för frilufts- och campingliv. Vårt mål är att göra det enkelt för människor att komma ut på både små och stora äventyr, och att få fler att upptäcka tjusningen med taktält. 

Det var kärlek vid första ögonkastet när Elisabeth Standár fick upp ögonen för taktält. Efter att en kompis visat bilder från sin taktältsresa genom Nordafrika köptes familjens första taktält 2017.

Det här var en tid då få svenskar ens visste att taktält existerade och det fanns inga svenska taktältsmärken. Därav inhandlades taktältet utan att ens sett ett i verkligheten. När Elisabeth och sambon Ola Johansson nyfrälsta kom hem efter den första resan (som gick till Gotland) ställdes frågan:

"Varför har inte alla taktält? Det här är ju världens bästa grej!".

Där och då såddes det första fröet till Taktältarna.  

2019 bestämde vi oss för att följa våra drömmar. Vi lämnade Stockholm, våra välbetalda och trygga jobb, för att flytta till Åre och leva det liv vi verkligen ville ha med närhet till fjäll, friluftsliv och skidåkning. 

Som en direkt följd av flytten bestämde Elisabeth sig för att våga hoppa ut i det yrkesmässigt okända och göra något hon verkligen brann för – att få fler att upptäcka tjusningen med taktält.

Så startades Taktältarna 2020. Vi började med uthyrning men bestämde oss snart för att använda erfarenheten och kunskaperna vi fått under våra egna taktältsresor för att utveckla taktält under eget varumärke

Vi som startat Taktältarna heter Elisabeth Standár och Ola Johansson, partners in business and crime. Vi är själva ute och taktältar så mycket vi bara hinner och testar och utvärderar våra egna produkter – året runt. 

Med på våra taktältsresor följer allt som oftast också våra barn Vega och Blanca samt vår jaktlabrador Ziggy.

Vi har framför allt taktältat mycket i Norge och runtom i Sverige. Men lika mycket som långresorna gillar vi att bara dra iväg en helt vanlig vardag efter jobb/förskola.

Att bara åka till en fin plats i närheten av hemmet – campa, grilla och glo på elden och utsikten – för att sedan åka hem tidigt på morgonen lagom till lämning på dagis.  

En positiv effekt av taktältslivet är att våra flygresor idag är sällsynta. 

Taktältarna-familjen växer

Sedan starten 2020 har Taktältarna-familjen utökats med både ett lager i Värmland samt uthyrningspartners i Stockholm och Östersund, plus ett flertal externa aktörer som erbjuder uthyrning och visning av våra taktält i egen regi.

Sedan våren 2023 har vi ett Showroom hos vår uthyrningspartner i Västerhaninge, Stockholm.

Och självklart har vi växt med alla härliga kunder som köpt och hyrt taktält av oss. Få saker är så kul som att få följa med på våra kunders äventyr, utvecklas av deras feedback samt inspireras av alla egna och kreativa lösningar de hittar på för att göra livet med taktält ännu bättre.

Leende Ola Johansson Taktältarna med grönska och fjäll i bakgrund

Service utöver det vanliga

Taktältarna är ett litet företag med stort hjärta. Vi vill att du ska få ut det mesta av ditt taktältande. När du köper ett taktält från oss kan du känna dig trygg med att vi alltid finns här för att hjälpa dig eller svara på frågor, oavsett hur längesedan det var du handlade från oss – både om våra taktält och om taktältande i allmänhet.

Vi har support via mejl, telefon eller videosamtal. Du hittar kontaktuppgifter längst ner på vår webbplats 👇. 

Ola Johansson från Taktältarna lagar mat på stekhäll över öppen eld. Sjö och fjäll i bakgrunden

Våra samarbetspartners:

Lundhags tillverkar och utvecklar kängor, kläder och ryggsäckar för vandring och friluftsliv. Deras syfte är att inspirera människor till att leva ett hållbart liv genom att erbjuda hållbara, slitstarka produkter som håller länge.

Våra vänner på Bastutältarna har skapat det ultimata tillbehöret för våra taktältsäventyr – bastutält. Vi är glada att hjälpa dem på deras resa genom att sälja deras bastutält här på vår webbshop

Elisabeth Standár, grundare av Taktältarna, sitter vid ett campingbord intill en bil med taktältet Åreskutan på och med berget Åreskutan i bakgrunden

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg