6 anledningar till att taktälta på hösten

6 anledningar till att taktälta på hösten

Ställ inte undan taktältet bara för att sommarsemestern är över! Hösten bjuder på färgprakt, krispig luft och lugn och ro.
Här är några anledningar till varför vi tycker att det är härligt att taktälta på hösten.

1. Du är garanterat ensam

Under sommaren kan det, speciellt i tätbefolkade områden, vara svårt att hitta en sådan där drömmig taktältsplats ute i naturen. På hösten är det inte alls lika många ute och du kommer därmed kunna välja och vraka bland platser och njuta av tystnaden.

🧊 2. Krispig höstluft

Nätterna är svala, friska och ofta stjärnklara. Den krispiga hösluften kommer göra det extra härligt att krypa ner i vintersovsäcken och göra att du sover extra gott.

🦟 3. Minimalt med Insekter

En av de största anledningarna till att taktälta på hösten är det faktum att insektsplågan minskar. Du slipper mygg, bromsar och andra irriterande kryp.

🔥 4. Brasan värmer extra skönt

Att sitta och värma sig vid en brasa och dricka kokkaffe blir ännu mysigare när temperaturen sjunker. 

⭐️ 6. Stjärnklara Nätter

Hösten erbjuder några av årets mest stjärnklara nätter. När solen har gått ner, kan du blicka upp på en klar himmel och räkna stjärnorna. Det är en fantastisk upplevelse att öppna takluckan på ditt taktält och se stjärnorna glimma.

Bra att tänka på när du ska taktälta på hösten

Temperaturen sjunker ofta rejält på kvällarna, se till att du har en sovsäck anpassad efter utetemperaturen och gott om ved med dig för att kunna elda ordentligt!

Med ett innertält till ditt taktält får du upp temperaturen inne i tältet avsevärt samtidigt som det fångar upp kondensen som ofta blir när det är kallare ute. För ännu mer värme kan du använda någon form av värmekälla som är godkänd att ha inne i tält, till exempel Mr Heater eller en vanlig värmefläkt från Biltema. 

Ha gärna en mössa på dig när du sover. 

Regn och fuktig luft hör så klart till vanligheterna under hösten. Tänk på att du behöver kunna ställa upp taktältet och torka det när du kommer hem. 

Nyfiken på taktält? Här hittar du våra taktält. Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har några frågor: info@taktaltarna.se

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg