Bastutält – det ultimata tillbehöret till taktält

Bastutält – det ultimata tillbehöret till taktält

Ni som följer oss vet att vi gärna tar med bastutältet på våra taktältsäventyr. Här förklarar vi varför vi tycker att det är den perfekta kombon!
6 anledningar till att taktälta på hösten Läsning Bastutält – det ultimata tillbehöret till taktält 3 minuter Nästa Här kan ni träffa oss vår och sommar 2024

Vårt bastutältet genererar alltid intresse och en rad nyfikna frågor så fort det är med på bild och därför är det med glädje vi nu kan erbjuda alla er som är sugna på bastuält att köpa ett av de bästa på marknaden direkt på vår webbplats!

Allt fler människor upptäcker både bastutält och taktält. De här två smarta produkterna är i sig själva fantastiska – men när du kombinerar dem skapas en oslagbar upplevelse som vi tycker är svårslagen.

Ett bastutält på en strand med ett taktält på bil uppfällt alldeles intill

Därför är taktält och bastutält en så bra kombo

Taktält ger dig en bekväm sovplats och friheten att campa var som helst, medan bastutält ger dig möjlighet att koppla av och återhämta dig från dagens äventyr. Kombinationen ger dig alltså både ett bekvämt sovrum och spa – var du vill!

Bastutält är på grund av sin vikt liksom inget du tar med dig ut på en längre vandring, men det lämpar sig perfekt för utomhusäventyr i nära anslutning till bilen.

Vi hade till exempel med vårt bastutält till Lofoten i somras och ställde upp det på stränderna där vi taktältade alldeles intill. Att efter en lång dag med utmanande vandringar upp på Lofotens bergstoppar kunna avsluta med en avkopplande bastu på stranden var magiskt!

Kombinationen av taktält och bastutält är dessutom perfekt för dem som älskar att campa året runt. Vi tar också gärna med oss bastutältet när vi taktältar på hösten och vintern. Att få gå in i en varm bastu när temperaturen utanför faller bidrar till att själva bastun känns ännu skönare. 

Under kalla vintermånader kan du använda bastun för att hålla dig varm och efter bastun uppvärmd och avslappnad krypa ner i sovsäcken uppe i taktältet. 

5 fördelar med bastutält

1. Med ett bastutält får du möjligheten att njuta av en bastuupplevelse var som helst. 

2. Bastutältet sätts upp på bara ett par minuter med hjälp av pop-up-funktion.

3. Från att du tänder elden i kaminen till att det är varmt nog att basta behövs endast 10-15 minuter.

4. Panoramafönster ger dig utsikt ut över omgivningarna. 

5. Mycket billigare än en vanlig bastu och kräver inget bygglov!

Vi väljer bastutält från Bastutältarna

Bastutältet vi använder och säljer på vår webbplats kommer från Bastutältarna. Det är ett företag i Östersund som startats av vår tidigare uthyrningspartner, som nu alltså tagit fram ett riktigt bra bastutält som uppfyller alla våra önskemål. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg