Film: häng med på familjen Eriksson/Gullströms första taktältsresa

Film: häng med på familjen Eriksson/Gullströms första taktältsresa

Hur är det att taktälta för första gången? Familjen Eriksson-Gullström gav sig ut i Sommarsverige utrustade med ett taktält och en filmkamera.

Hur är det att taktälta för första gången? Familjen Eriksson-Gullström som består av Joseph, Emma och deras dotter Billie, 2,5 år, gav sig ut i Sommarsverige utrustade med ett taktält och en filmkamera för att dokumentera både sina erfarenheter och resa. Här kan du se filmen från deras äventyr!

Inför ens första taktältsresa dyker det vanligtvis upp många frågor och funderingar; kommer vi hitta någonstans att stå, kommer vi lyckas fälla upp taktältet och (om man är småbarnsföräldrer) kommer barnen ens kunna sova i tältet??

Stockholmarna Joseph Eriksson och Emma Gullström älskar att vara ute i naturen och fick upp ögonen för taktält under våren 2021. Som nyblivna bilägare och småbarnsföräldrar sugna på äventyr lockade friheten och enkelheten med taktält.

Första taktältsresan gick till trakterna runt Motala

Deras första resa med taktält gick till trakterna runt Motala och Vättern där Josephs föräldrar bor – tryggt ifall något skulle gå fel och på så sätt kunde de också samla bra tips från familjen för platser att stå på plus att de hade

Inför resan kollade de även en hel del på Google Maps för att själva hitta platser som verkade bra för taktält, samt läste på i vår nybörjarguide för taktält.

Den stora förhoppning innan de gav sig av var att dottern Billie skulle sova gott i tältet så att de kunde hänga utanför med ett glas vin och kolla på solnedgångar. I filmen ovanför kan ni se hur det gick med det. 

Här kan du läsa en intervju med Joseph och Emma inför deras första taktältsäventyr

Taktältet Emma, Joseph och Billie testade var vårt taktält Åreskutan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg