Nybörjare med taktält – följ familjen Eriksson/Gullströms resa

Nybörjare med taktält – följ familjen Eriksson/Gullströms resa

Hur är det att taktälta första gången? Häng med Joseph och Emma Eriksson samt deras dotter Billie 2,5 år, när de ger sig ut på sitt livs första taktältsäventyr. 
Hur är det att taktälta första gången? Under de kommande dagar kommer du kunna hänga med Joseph Eriksson och Emma Gullström samt deras dotter Billie 2,5 år, när de ger sig ut på sitt livs första taktältsäventyr. 

För att hänga med på deras resa i realtid – kolla in vårt Instagramkonto @Taktaltarna där vår familj kommer att ta över och dela med sig av sin resa, framför allt genom våra Insta Stories. De kommer dessutom att dokumentera äventyret och baka ihop med sina intryck och reflektioner till en film som publiceras senare i år. 

Inför deras resa ringde vi upp för att få veta lite mer om dem och deras förväntningar på att taktälta för första gången. 


• Vilka är ni?

– Vi är en familj som älskar att komma ut i naturen och uppskattar de små sakerna i livet. Vi bor i Stockholm och jobbar båda med kreativa yrken, Joseph som filmfotograf och Emma som content/ branding specialist – så även på semestrar trillar vi in på att göra roliga produktioner med foto och film. 

• Hur kom ni på att ni ville taktälta?
– Jag [Joseph] såg på Youtube några amerikanska fotografer som taktältade när de var på en fotoresa genom USA och blev genast intresserad av taktält och undrade hur möjligheten för detta skulle se ut i Sverige. När jag kom i kontakt med Taktältarna och såg att de hade uthyrning så kändes det som ett självklart val att Taktälta med familjen i och med att vi precis skaffat oss en egen bil.
Att ha en bas med all funktionalitet, som enkelt går att placera där man känner för i stunden, men utan att behöva anstränga sig allt för mycket känns optimalt för oss som har småbarn.

• Vad har ni för förväntningar/ förhoppningar på ert första taktältande?
– Vi har egentligen ingen direkt erfarenhet av detta, så är fullt medvetna om att vad som helst kan hända, vilket också bidrar till spänningen och gör det förväntansfullt! Vår stora förhoppning är att kunna hitta platser att ställa pss på som både är vackra och funktionella. Vi har tittat på Google maps för att lokalisera flertal potentiella platser och pratat med vänner i de områden vi ska till om tips. Och någon natt kommer vi även ställa bilen på släkt/ vänners mark för att vara säkra på att vi har en härlig plats för natten :) 
Vi hoppas på att Billie ska kunna sova tryggt själv i taktältet så att vi kan ta oss ett glas vin och titta på flera solnedgångar under resans gång.

• Har ni förberett er på något sätt?
– Vi har skrivit packlista långt i förväg med inspiration från Taktältarnas lista och köpt vissa tillbehör som vi tror vi kommer behöva ha med oss. Vi har även en relativt färdig rutt så att vi har en plan att utgå ifrån, även om det kan hända att vi spontanar lite på vägens gång.
Men hjälp av Taktältarnas guider så känns det som att vi har en tydlig bild av vad som gäller när man taktältar och hur vi gör det utan att påverka miljö eller omgivning för mycket.

• Var planerar ni att åka?
– Vi kommer hämta taktältet i Stockholm och åker sedan direkt ner till Motala där mina föräldrar har en släktgård. Där spenderar vi första natten för att bli lite varma i kläderna. Därefter kommer vi ta oss runt i området vid Vättern och försöka hitta fina platser att stå på. 

Familje Eriksson ska testa taktält från Taktältarna för första gången

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg