Här är taktältarna du kan följa i sommar

Här är taktältarna du kan följa i sommar

Vinnarna i vår tävling som kommer låna taktält av oss och dela med sig av sina äventyr på vårt Instagramkonto.

När vi gick ut och sökte efter personer som ville testa vårt taktält i sommar fick vi in över 300 ansökningar! Det har inte varit lätt att utse vinnarna men nu är det gjort och snart kommer du att kunna följa deras resor med taktält i Sverige, Norge och Danmark på vårt Instagramkonto

Alla tre vinnare kommer att testa taktält för första gången och dela med sig av sina upplevelser, äventyr och kanske ett och annat missöde. Det kommer med andra ord bli massor med inspiration på vårt Instagramkonto! Här kan du läsa mer om vinnarna och när du kan följa dem:

 

Tina Persson med dottern Emmy

När: 27 juni till 2 juli 

Tina, 40 år – en inte jättehändig mamma och en tålmodig dotter (Emmy 9 år) som är rätt van missöden. 

Resrutt: Passlösa som vi är gör att vi kommer stanna i Norden. Men med en twist, för vi vill göra en peka-åka-resa. Vi åker i slutet av juni och utrustar oss med en karta. Slumpen får styra vår resrutt.

Förväntningar på taktältsresan: Förväntningarna på äventyret är stora. Vi älskar att göra roadtrips, men tänker oss att med boendet på taket kan vi hamna varsomhelst och ändå ha det gött. 

Tidigare campingerfarenhet: Husvagn med varierande succe och tält på marken som varit kallt, blött, för varmt...vi är mer hotellbenägna, om vi säger så. 

Familjen Backa – Camilla, David, Carla och Alba

När: 4 juli – 13 juli samt 29 juli - 4 augusti 

Resrutt: Vi planerar för att åka till Norge över Åre och sedan ta oss genom Romsdalen, Geiranger och Jotunheimen, för att sedan fortsätta ned till Danmark och besöka Møn och Skagen. Efter det tar vi oss tillbaka upp till Östersund via Sverige. 

Förväntningar på taktältsresan:

Vi tror att det kommer att bli en fantastisk upplevelse! Dels av naturen och allt vi kommer att få vara med om, men framförallt genom att taktälta. Vi ser fram emot att kunna stanna lite vart vi vill och att det blir mycket smidigare än med ett vanligt tält.

Vi tror att detta kommer göra att vi enklare kommer ut och tältar med barnen! Vi har fått till en del tältnätter tillsammans med vår äldsta dotter, men något vi inte uppskattat då är allt jobb som kommer med att bära med sig/slå upp och ned tält. Många gånger har det också inneburit sämre sömnkvalitét på grund av fuktig mark och sämre liggunderlag. Därför tror vi att taktält  är som klippt och skuret för oss! 

Tidigare campingerfarenhet:

Vi har båda bott mycket i tält förut, från att vi var barn till vuxen ålder, främst på fjällvandringar och semestrar. Som barn var det också mysigt att bara tälta ute i trädgården! Vi har rest mycket med bil i alperna, Sverige och Norge men då också bott i stugor vilket är bekvämt, men mindre äventyrligt. Ofta behöver du då också vara ute i god tid med bokning för att ens ha chans att få plats. Nu känns det så fantastiskt att vi kan bestämma vart vi vill bo mer spontant!

Kajsa och Fredrik Mithander ska testa taktält för första gången

Kajsa Gustavsson och Fredrik Mitander 

Vi som ska taktälta heter Fredrik och Kajsa och är 32 respektive 29 år gamla. Fredrik är från Värmland och arbetar som hantverkare och Kajsa är från Småland och arbetar som militär.

När: 14 juli – 28 juli

Resrutt: Vår plan för sommaren är att åka upp till Lofoten och stanna på ställen vi ser längs vägen som ser fina ut, väldigt spontant och enkelt! Från Lofoten tar vi oss vidare mot Tromsø om inte dagarna har gått för snabbt och sedan vidare neråt i Sverige igen. Tanken är att gå lite dagsturer upp på fina toppar och kanske någon två-tredagarstur om vi hittar någon trevlig rutt.

Tidigare campingerfarenhet: Vi är vana vandrare och campare då vi båda är uppvuxna med ett stort intresse för skog och natur. Vi har båda vandrat mycket i svenska fjällen men även i Norge och i Alperna. Campat i tält på olika sätt har vi också gjort i mängder, men aldrig i taktält, så detta ska bli otroligt roligt att pröva  på!

Förväntningar på taktältsresan:

Vi har valt att inte planera turen för detaljerat just för att vi vill kunna utnyttja friheten med att ha ett taktält, så allt kommer bli väldigt spontant. Vi kommer försöka låta naturen styra oss helt enkelt, vilket vi tror passar väldigt bra i kombination med taktältandet!

Följ Taktältarna på Instagram

• Här kan du följa Taktältarnas Instagramkonto och hänga med på vinnarnas äventyr.

• Här hittar du vår kompletta nybörjarguide till att taktälta

• Här hittar du våra taktält Åreskutan och Lillskutan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg