5 mer oväntade tillfällen då det är praktiskt att ha ett taktält

5 mer oväntade tillfällen då det är praktiskt att ha ett taktält

Ser du ett taktälts användningsområde enbart som boende på bilsemestern och när du ska ute i naturen? Tänk om! Taktält är också galet praktiskt för många andra tillfällen. Här listar vi några.


1. När du kommer på oväntat besök

Om du trillar in på spontanbesök i polarnas sommarstuga eller villa när ni är ute på vägarna det visar sig att ni har så trevligt att ni vill sova över är taktält en smidig lösning. Era vänner slipper ställa iordning och bädda hemma hos sig, (kanske har de inte ens plats för det) och ni slipper känna att ni tränger er på. Vi gjorde själva så på Gotland när en spontan middag hos vänner som hyrt hus övergick till sen natt. Taktält ger dig möjligheten att vara flexibel!

2. När du får oväntat besök

Kanske bor du trångt, eller så har du en sommarstuga där du enkelt vill kunna få fram några extra sovplatser. Dina besökare kommer garanterat tycka att det är roligare att sova i taktältet än en friggebod!

3. När du ska på bröllop och kalas

Ibland är det svårt att hitta boende för de där speciella tillfällena. Då kan det vara en smart lösning att ha med ett taktält att sova i. Du sparar in boendekostnader och kan ofta stå alldeles i anslutning till platsen där festen är. Dessutom är taktält en OTROLIGT bra konversationsstartare på middagsbjudningar! Vi hade några hyrkunder till oss som testade den här lösningen när de skulle på 40-årskalas och de var helnöjda. De sov gott och fick dessutom massor av nyfikna frågor om taktältet från andra festdeltagare. 

4. När du ska på konsert

När vi skulle till Husqvarna för att se The Hellacopters tog vi med taktältet istället för att boka hotell. Hittade en bra plats att stå på ett par minuters promenad från konsertområdet, som låg en bit utanför stan, och sov gott där istället för att behöva åka taxi till ett hotell.  

5. När du ska på festival

Ni som någon gång tältat på en musikfestival vet hur jävligt det kan vara att tälta på festivalcampingen. Grannar som festar natten lång och spelar en knasig låt på repeat, dödsvärmen på morgonen när solen ligger på tältet och du inte har någon ventilation. Nej, då är taktält ett betydligt bekvämare alternativ! Sov i taktältet på bilparkeringen eller på angiven husvagns/mc-festivalcamping och vakna utvilad. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg