campingplatser i Åre för husbil och taktält

Camping i Åre – här kan du stå med husbil och taktält

Ska du till Åre och campa med ditt taktält, husbil eller van i sommar? Här listar vi både vanliga campingar och ställplatser och tipsar om fricamping.

Ska du till Åre med ditt taktält, husbil eller van i sommar? Vi på Taktältarna tipsar om några platser i eller nära Åre – både vanliga campingar och fricamping – som passar för camping med taktält, vans och husbilar. 

Åre på sommaren är fantastiskt och en perfekt utgångspunkt för att uppleva fjällvärlden i dess fulla sommarprakt! Här listar vi några bra platser du kan stå på med ditt taktält, husbil eller plåtis.

Sugen på att testa taktält? Då kan du hyra ett taktält hos oss!

Klicka på genvägarna här nedanför för att komma direkt till respektive avsnitt:

Campingar i närheten av Åre by

Åre Camping 

Åre camping ligger en knapp mil från Åre med vacker utsikt över Åreskutan. Intill campingen finns cykelleder och pilgrimsleden, perfekt för vandring och trailrunning. Åresjön finns en kort skogspromenad bort. 

Ristafallets camping

Somna in alldeles intill Indalsälven till bruset från det mäktiga Ristafallet som ligger bara ett stenkast bort. Fin camping cirka 20 minuter från Åre med gott om plats och ett litet café samt dusch/toalett. 

Vällistegårdens camping

En liten familjecamping vid Indalsälven med Åreskutan i fonden. Bland björkarna på Vällistegården väljer du själv den plats som passar dig! Fritt wi-fi.

Parkering för husbil i Åre

Vill du parkera din husbil i centrala Åre rekommenderar Åre kommun den stora parkeringen bredvid Åre gamla kyrka (Kyrklägdan). Det är endast parkeringsplatser och inte iordninggjorde ställplatser och saknar alltså service som el och vatten.  

      • Mellan 1 maj och 30 november är det tillåtet att parkera över natten.
      • Dagtid är det parkeringsavgifter enligt gällande taxa.

Fricamping i Åre för taktältare, vans och husbilar

Ska du fricampa? Tänk på att visa hänsyn genom att ALDRIG lämna skräp efter dig utan lämna platsen som du hittade den! Uträtta INTE dina behov på parkeringar utan passa på när du är inne i byn. Om vi alla hjälps åt med detta kommer vi även i fortsättningen att kunna nyttja platserna.

Draklanda

Stort fält med bra parkering alldeles intill Åre by. Härlig utsikt över byn och möjlighet att gå ner och bada i Åresjön. Ok att stå någon natt men det finns inte tillgång till toaletter/dusch

Ullådalens parkering

Campa (nästan) uppe på fjället! Ullådalen är Åres mest lättillgängliga friluftsområde. Här finns två stora parkeringar vid Åreskutans fot med fantastisk utsikt över Mullfjället. Dessutom finns vid ena parkeringen en enklare toalett. 

Parkeringen nedanför Copperhill

Designhotellet Copperhill ligger vid vägs ände i området Björnen med magnifik utsikt över Åreskutan och Åredalen. 

Parkeringen vid Tott

Gamla anrika hotell Tott har stått tomt i några år nu. Det innebär att även deras parkering oftast är tom. Mycket bra läge för att vandra runt och upp på Totthummeln och gångavstånd ner till Åre by som du dessutom har en hänförande utsikt över från parkeringen. 

Karta med campingar och ställplatser runtom i hela Åre kommun

Det finns massor av fina campingplatser och ställplatser runtom i Åre kommun, ofta kan du få både sjö- och fjällutsikt. Här är alla camping- och ställplatser utmarkerade på en karta: 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg