Att ta tältet på biltaket är en av de starkast växande trenderna inom friluftsliv just nu. I sommar kommer Stockholmarna få möjligheten att upptäcka tjusningen med taktält när Taktältarna öppnar en uthyrningsfilial i Stockholm.

Pressmeddelande från Taktältarna – 27 april 2021

Ett taktält är ett tält som monteras uppe på bilens tak och som man klättrar upp till via en stege. De har länge varit en vanlig syn i länder som Australien och Nya Zeeland och de senaste åren har intresset i Sverige exploderat. 

– Vi startade vår uthyrningsverksamhet i Åre förra året och märkte direkt ett stort intresse. Våra kunder älskade det och nu vill vi ge fler möjligheten att testa ett nytt sätt att campa och semestra på, säger Elisabeth Standár på Taktältarna.

Taktält – ett perfekt alternativ för Svemestern

Taktält sammanfaller med flera pågående trender just nu som glamping, ett mer bekvämt campande samt det ökade intresset både för friluftsliv och för att semestra på hemmaplan. 2021 har dessutom utropats till Taktältets år av Huskypodden, en av Sveriges största friluftspoddar.

– Taktält är en egen spännande nisch – bekvämare och enklare än ett vanligt tält och billigare och friare än en husbil eller husvagn, säger Elisabeth Standár.

Att hyra taktält – ett mer hållbart alternativ för många

Elisabeth tycker att det är viktigt att kunna erbjuda möjligheten att hyra eftersom det ger fler möjligheten att testa taktält.

– För många kan det vara ett bättre och mer hållbart alternativ att hyra ett taktält än att köpa.

Bland Taktältarnas kunder lyfts frihetskänslan fram som den främsta fördelen med taktält. Att själv kunna bestämma var man slår läger och vilken utsikt man vaknar upp till. Även bekvämligheten och enkelheten är fördelar som kunder lyfter fram – att du slipper markkyla och pinnar och kottar som sticker upp i ryggen samt att det går snabbt att fälla ut och ihop.

Taktält fungerar att montera på de flesta vanliga bilar med takräcken. 

Uthyrningen i Stockholm i samarbete med GetOut Events

Möjligheten att hyra taktält i Stockholm är öppen under sommarmånaderna. Uthyrningen sker i samarbete med aktivitetsbolaget GetOut Events och taktälten hämtas i deras lokaler i Västerhaninge. En bra placering på grund av närheten till Gotlandsfärjorna, Gotland är nämligen ett populärt taktältsresmål. 

– Taktält är en trend som är här för att stanna och vi på GetOut Events är stolta över att nu bli en del av Taktältarna. Vi ser verkligen fram emot att ge Stockholmarna chansen att ge sig ut på vägarna och njuta av Sommarsverige på ett helt nytt sätt, säger Tommie Linder på GetOur Events.  

För mer information:

Elisabeth Standár, grundare Taktältarna
E-post: elisabeth@taktaltarna.se
Telefon: 070 4075829

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg