Taktält för två – det perfekta valet för par som älskar äventyr

Är ni ett äventyrligt par som älskar att utforska naturen tillsammans? Då kommer ni att älska våra taktält för två personer.

Taktält kombinerar komfort och äventyr och kommer ta era resor till en högre nivå – både bildligt och bokstavligt talat!

Våra tvåmannataktält är designade för att vara bekväma och rymliga, samt utrustade med förstklassiga material och smarta funktioner som gör att ni kan njuta av naturen utan att behöva tumma på komforten.

I den här artikeln kan du läsa om saker du ska tänka på när du ska köpa ett taktält för två. Vi går även igenom skillnaderna på vår tvåmannataktält.

Fördelarna med ett taktält för två

Förutom att det är en fantastisk upplevelse att sova under stjärnorna, finns det flera fördelar med att använda taktält för par.

Att sova i ett taktält ger er stor frihet att välja var ni vill sova. Ni slipper planera och boka hotell och stugor i förväg och behöver aldrig oroa er för att få plats på ett populärt ställe. 

Eftersom ni alltid har ert egna boende med er kommer ni snabbt att ha sparat in pengarna taktältet kostade på insparade hotellnätter. Pengar ni sedan istället kan lägga på roliga äventyr och upplevelser tillsammans. 

En annan fördel med taktält är att de är lätta att sätta upp och ta ner. Ni slipper hålla på att krångla med tältpinnar och behöver inte packa upp och ner täcken och kuddar - de kan lämnas kvar i taktältet när ni fäller ihop det!

Ytterligare en bra grej med taktält för två är att de ofta inte väger särskilt mycket. Det här är en fördel då de går att montera på fler bilar. 

Skillnaden på våra tvåmannataktält

Vi har två modeller av taktält för två personer – Åreskutan tvåmanna och Lillskutan tvåmanna

Åreskutan är vår premiummodell och inkluderar till exempel saker som taklucka för att kunna spana ut på stjärnhimlen, sko- och förvaringspåsar och en extra antikondensmadrass. Med ett Åreskutan-taktält för två personer har du också möjligheten att köpa till ett förtält och få ett helt extrarum under taktältet. 

Den absolut största fördelen med Lillskutan för två personer är priset. Du får helt enkelt ett taktält av hög kvalitet till ett väldigt bra pris. Lillskutan har dessutom öppningar på alla fyra väggar till skillnad från Åreskutan som har öppningar åt tre håll samt har en lägre vikt och går lite snabbare att fälla upp. 

Båda våra taktält för 2 personer har en madrass som är 140x240 centimeter samt en höjd på 130 centimeter. De är alltså lika stora invändigt. 

Det här gör att det både finns gott om plats för er och även eventuell packning eller en fyrbent vän ni vill ta med upp i taktältet.

Båda våra taktältsmodeller har en tältduk som består av en blandning av bomull och syntetmaterial vilket gör att den andas. Vattenpelaren på tältduken ligger på 3000 och detsamma gäller för den extra takduken som ligger ovanpå tältduken. Med den här lager- på lagerprincipen ger det en total vattenpelare på 6000. Ni kommer garanterat alltid vara torra inne i taktältet. 

Till vår taktält för två personer finns också en rad tillbehör.

Sammanfattning: Varför taktält är det perfekta valet för äventyrliga par och vänner

Att campa i ett taktält är en unik upplevelse som många par börjat få upp ögonen för. Ett taktält för två personer kommer att göra era resor enklare, roligare och billigare. Billigare eftersom ni inte behöver lägga pengar på hotell utan kan bo uppe på biltaket. 

Våra kunder som köper taktält för två berättar hur de älskar friheten och äventyret som taktält gett dem. Vi får ofta foton från våra kunders äventyr och de som köpt våra tvåmannatält har bland annat upptäckt allt från Lofoten till södra Italien, Vildmarksvägen och olika sommarpärlor i Sverige. 

Oavsett vilken typ av äventyr ni föredrar kommer våra taktält göra er upplevelse ännu mer speciell. De är utformade med er komfort och bekvämlighet i åtanke för att ge er möjlighet att fokusera på äventyret.

Har du några frågor om taktält för två personer?

Taktältarna är ett litet företag med stort hjärta. Vårt mål är att få fler att upptäcka tjusningen med taktält och vi besvarar därför gärna alla tänkbara frågor du kan ha inför ett köp av taktält för två. Du hittar våra kontaktuppgifter längst ner på den här sidan.

P.s Visste du att vi även hyr ut taktält? Ett suveränt alternativ för er som är nyfikna och vill testa taktält!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Få exklusiva erbjudanden, inspiration och nyheter direkt i din inkorg